Warning: Illegal string offset 'singular_portfolio_taxonomy' in /home/customer/www/citrulline.be/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-functions.php on line 749

Winterdepressie aanvechten

Nu de dagen korter worden en de nachten kouder kunnen zelfs de beste onder ons een beetje down worden. De winterdepressie of ‘winterblues’ wordt gekenmerkt door een milde depressie, gebrek aan motivatie en een laag energiepeil waar veel mensen me eten maken krijgen gedurende het koude winterseizoen. Gelukkig is er een hoop dat je helemaal zelf kunt doen om van deze gevoelens af te komen.

Ga sporten!

Sporten is niet alleen goed voor het behoud van een juist gewicht en om gezond te blijven, maar ook om van alle stress en zorgen af te komen. Hier komt nog bij dat de effecten van een goede workout nog een aantal uren nadat je de douche in bent gestapt te voelen zijn. Je heb meer energie gedurende de hele dag en je spijsvertering blijft ook goed op gang. Sporten helpt ook om die ‘feel good’ chemicaliën in je lichaam los te laten en dat helpt goed tegen die winterdepressie.

Eet gezond en gevarieerd

Wat je wel en niet eet kan een groot effect hebben op je humeur en je energiepeil. Probeer van producten met een gebrek aan voedingsstoffen (wit brood, rijst en suiker) af te blijven. Deze voegen niks toe aan waar je lichaam naar snakt en halen je energiepeil drastisch en je humeur drastisch omlaag. Probeer meer volgranen producten te eten vol koolhydraten zoals volgranen brood, bruine rijst, groenten en fruit en zorg ervoor dat je je dagelijks 8 glazen water drinkt. Deze voedingsmiddelen en het water helpen je lichaam de benodigdheden voor de dag in te nemen en houden je lekker fit en vrolijk.

Zoek de zon op!

Bijna iedereen weet dat zonlicht on svitamine D biedt, maar wist je ook dat de zon je humeur kan beïnvloeden. Winterdagen zijn korter en donkerder dan de dagen in andere maanden en door het koude weer brengen veel minder mensen tijd buiten door. Een gebrek aan zonlicht kan ervoor zorgen dat veel mensen depressieve gevoelens ervaren zonder dat je het zelfs weet! Net als sporten, zorgt zonlicht ervoor dat je lichaam ‘feel good’ neurotransmitters afgeeft in het brein die het humeur beïnvloeden. Zorg ervoor dat je meer tijd buiten besteed, laat het licht je huis in, ga in restaurants en tijdens school bij de ramen zitten. Alles voor een beetje zonlicht en je ziet je humeur al snel veranderen.

Citrulline en depressie

De vermoeide spieren worden door middel van citrulline van ammonia en andere stoffen die de spieren vermoeien ontdaan. De citrulline stimuleert vervolgens de aanmaak van nieuwe energie. Het vermoeide gevoel ebt zo snel en natuurlijk weg uit het lichaam. Het lusteloze gevoel bij een depressie kan zo met het slikken van dit supplement worden behandeld.

, , , , , , , ,