Warning: Illegal string offset 'singular_portfolio_taxonomy' in /home/customer/www/citrulline.be/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-functions.php on line 749

Veilig gebruik van citrulline

Citrulline is een aminozuur. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee verschillende soorten aminozuren namelijk essentiële en niet-essentiële aminozuren. Essentiële aminozuren zijn aminozuren die niet door het lichaam zelf worden aangemaakt. Deze aminozuren moeten in het lichaam opgenomen worden door middel van voeding. Niet-essentiële aminozuren zijn aminozuren die door het lichaam zelf worden aangemaakt. Deze komen voort uit andere voedingsstoffen die zich in het lichaam bevinden. Citrulline is hier een van.

Citrulline veilig innemen

Juist omdat citrulline een stof is die in het lichaam zelf wordt aangemaakt, wordt de stof als veilig beschouwd. Wel is het van belang om te weten dat er geen specifiek onderzoek is verricht die een maximale dosis citrulline aanraadt. Als dit onbekend is, is het wel van belang dat daarom de aangeraden doseringen op de verpakking niet worden overschreden. Een typische dosering op een verpakking is tussen de 6 en 18 gram per dag. Kinderen, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met leveraandoeningen doen er goed aan om bij de dokter te controleren wat een veilige dosering citrulline is.

Lees voor meer informatie over het gebruik van citrulline het volgende artikel.

, , ,