Warning: Illegal string offset 'singular_portfolio_taxonomy' in /home/customer/www/citrulline.be/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-functions.php on line 749

Supplementen tegen vermoeidheid

Slaaptekort, ongerustheid, depressie, stress en medische problemen kunnen allemaal vermoeidheid veroorzaken. Als je medicijnen neemt, zwanger of borstvoeding geeft is het raadzaam eerst met je dokter te overleggen voordat je over gaat op het nemen van supplementen. Als je je na weken na gebruik nog steeds vermoeid voelt, ga dan ook naar je dokter, want er kan misschien sprake zij nvan een medisch probleem.

Vitamine en mineralen

In een onderzoek gepubliceerd in 2010 hebben onderzoekers een aantal supplementen voor multivitaminen en mineralen aan vrouwen gegeven gedurende negen weken. Zij checkte de cognitieve functie, humeur en vermoeidheid van de dames. Hiernaast was er ook een placebogroep. De onderzoekers concludeerden dat de multivitaminen en mineralen die de dames hadden geslikt hadden bijgedragen om vermoeidheid te voorkomen en de mentale en fysieke prestaties hadden verhoogd.

Citrulline en creatine

Naast vitaminen en mineralen zouden de aminozuren citrulline en creatine ook kunnen bijdragen als vermoeidheid vechtend supplement. Ook hier is onderzoek naar gedaan, maar alleen in muisjes waardoor het nog niet duidelijk is of het voor mensen ook geldt.

, , , , ,