Warning: Illegal string offset 'singular_portfolio_taxonomy' in /home/customer/www/citrulline.be/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-functions.php on line 749

Problemen met de lever snel herkennen

De lever is een belangrijk orgaan in het lichaam die helpt het lichaam gezond te houden. Het helpt niet alleen bij het verteren van voedsel en het absorberen van belangrijke voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om te overleven, maar verlost het lichaam ook van giftige stoffen door deze om te zetten in afvalstoffen. Sommige mensen zijn geboren met leverproblemen terwijl anderen hun lever beschadigen door zich bloot te stellen aan gevaarlijke stoffen als alcohol. Vroege signalen die problemen met de lever aangeven, moeten niet worden genegeerd! Hier staan een aantal signalen van je lichaam. Luister ernaar en overleg met je dokter als je een of meerdere signalen ondervindt.

Verandering van de huid

Een vroeg signaal van mogelijke leverproblemen, zijn veranderingen van de huid. Denk hierbij aan verandering van de kleur. Je huid kan bijvoorbeeld een soort gelige kleur krijgen. Dit geldt niet alleen voor de huid, maar ook voor de vingertoppen of nagels van de vingers. Bij deze situatie is de lever de giftige stoffen op de verkeerde manier uit het lichaam aan het verwijderen.

Naast dit huidprobleem kan uw huid ook heel gevoelig worden en gaan jeuken. Het gaat hierbij om een bepaald plekje op de huid die jeukt en waarbij de jeuk steeds erger wordt. Houdt de huid in dit geval goed gehydrateerd.

Veranderingen in de stoelgang

Problemen met de lever gaan vaak gepaard met veranderingen in de kleur van urine. Deze kleur wordt vaak donkerder. Dit kan gevolg zijn van uitdroging, maar als je de juiste hoeveelheden water per dag aanhoudt en je urine is nog steeds donker, kan het probleem ook bij de lever liggen.

Vermoeidheid

Als je veranderingen voelt in je energiepeil is het ook van belang het goed in de gaten te houden. Iemand met leverproblemen kan zich soms extreem zwak en moe voelen.

Veranderingen rondom de buik

Denk hierbij aan krampen en pijn in de onderbuik. Dit kan later omslaan in een gevoel van druk. Als het leverprobleem erger wordt, kan er teveel vloeistof ontstaan in het gebied rond de buik waardoor het voor de longen zelfs moeilijker wordt om te blijven ademen.

Overleg met een specialist of er bij een van de volgende symptomen of vergelijkbare symptomen inderdaad sprake is van problemen bij de lever!

Citrulline tegen leverproblemen

Een stof die een grote bijdragen levert aan leverproblemen is ammoniak. Dit is een van de vele giftige stoffen die de lever afbreekt. Hoewel de filtering van ammoniak een natuurlijk proces is, heeft onderzoek aangetoond dat het innemen van citrulline in de vorm van supplementen of voeding dit proces kan bevorderen. Citrulline helpt de lever als het ware bij het omzetten van stoffen als ammoniak in urine. Lees het volgende artikel voor meer informatie.

, , , ,