Warning: Illegal string offset 'singular_portfolio_taxonomy' in /home/customer/www/citrulline.be/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-functions.php on line 749

Oorzaken van een erectiestoornis

Erectiestoornissen worden gekenmerkt door een aanhoudende onkunde om een erectie lang genoeg te behouden tijdens de seks. Psychologische, fysieke problemen en een ongezonde leefstijl kunnen allemaal bijdragen aan deze vervelende aandoening. Het probleem doet zich veelal pas op latere leeftijd bij mannen voor, maar ook jonge mannen kunnen hiermee te maken krijgen.

Leefstijl als oorzaak

Jonge mannen die misbruik maken van drugs en alcohol hebben een grotere kans op een erectiestoornis. Dit overmatige gebruik beschadigt namelijk de bloedvaten inclusief de bloedvaten die ervoor zorgen dat een erectie ontstaat. Hiernaast kan het gebruik hiervan de zenuwen in de penis beschadigen waardoor de man ongevoeliger wordt voor aanraking. Naast overmatig gebruik van drugs en alcohol hebben mensen met overgewicht en mensen die roken ook een grotere kans op een erectiestoornis om dezelfde redenen.

Psychologische oorzaken

Voor veel jonge mannen spelen de zorgen om niet goed te kunnen presteren ook een rol in erectiestoornissen. Andere zorgen zoals zorgen over werk, geld, relaties en zelfs zorgen om seksuele geaardheid kunnen ook oorzaken zijn van erectiestoornisse.n

Fysieke oorzaken

Het maakt niet uit hoe jong of oud de man is, als hij last heeft van overgewicht en zijn dieet niet gevarieerd of gezond genoeg is, kan hij te maken krijgen met dit vervelende verschijnsel. Als je door overgewicht problemen in de slaapkamer ervaart, is het van belang dat je met een dokter overlegt, omdat er een serieuzere oorzaak kan zijn van dit probleem.

Medische oorzaken

Schade aan de zenuwen en aderen in en rondom de penis kunnen leiden tot erectiestoornissen. Dit kan gebeuren tijdens een prostaatoperatie of als gevolg van andere operaties rondom dit gebied.

Citrulline en erectiestoornissen

Hoewel citrulline zich niet richt op een specifiek lichaamsdeel, bevordert het wel de doorstroom van het bloed door het hele lichaam waaronder de bloedvaten in de penis. Op deze manier kan een erectiestoornis worden voorkomen. Langdurig gebruik van citrulline kan zelfs bijdragen aan de behandeling van de stoornis.

, , , , , , , ,