Warning: Illegal string offset 'singular_portfolio_taxonomy' in /home/customer/www/citrulline.be/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-functions.php on line 749

Oorzaken van een depressie

Een depressie kan vele oorzaken hebben die bij veel mensen ook met persoonlijke factoren te maken hebben. Denk hierbij aan iets dat u in uw leven heeft meegemaakt of uw persoonlijke eigenschappen. We kunnen de oorzaken van een depressie globaal opsplitsen in een aantal categorieën.

Karakter
Uw persoonlijke eigenschappen kunnen eraan bijdragen dat u vatbaarder bent voor een depressie. Eigenschappen als faalangst, een gebrek aan zelfvertrouwen of perfectionisme komen vaak voor bij mensen met een depressie. Ook kan een eigenschap zijn dat je niet goed problemen op kan lossen of er moeite mee hebt om nare gebeurtenissen te verwerken. De mate waarin deze eigenschappen bij iemand voorkomen zijn natuurlijk verschillend, maar veelal zijn deze eigenschappen in verband gebracht met een grotere vatbaarheid voor depressieve gevoelens.

Lichamelijke conditie
Dit is simpelweg erfelijkheid. Depressies die veel voorkomen in de familie kunnen zorgen voor een grotere vatbaarheid voor depressies. Hiernaast kan een grote hoeveelheid van bepaalde stoffen in het lichaam bijdragen aan het ontstaan van een depressie. Denk hierbij aan bepaalde hormonen, medicijnen, maar ook overmatig gebruik van alcohol en drugs. Tot slot gaan er een aantal lichamelijke ziekten vaak gepaard met depressies zoals diabetes en hart- en vaatziekten.

Aangrijpende gebeurtenissen
Een aangrijpende gebeurtenis die uw leven drastisch verandert, kan bijdragen aan het ontstaan van een depressie. Dit kan het verlies van een familielid zijn of een ontslag bijvoorbeeld. Ook kunnen het traumatische gebeurtenissen uit het verleden betreffen zoals seksueel misbruik of een vroeg sterftegeval van een van de ouders.

Lees hier hoe citrulline kan bijdragen aan het verminderen van bepaalde symptomen van een depressie.