Warning: Illegal string offset 'singular_portfolio_taxonomy' in /home/customer/www/citrulline.be/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-functions.php on line 749

L-Citrulline bij een hoge bloeddruk

Een groot aantal mensen heeft last van een hoge bloeddruk. Dit is een groot risico voor het ontstaan van hart- en vaatziekten en problemen met de lever. Veel voorgeschreven medicatie hebben vervelende bijwerkingen waardoor het nog altijd het beste aan te raden is je bloeddruk onder controle te houden door het veranderen van je eetpatroon en door meer te gaan sporten. L-Citrulline is een supplement die ook hulp kan bieden bij een hoge bloeddruk.

L-Citrulline

L-Citrulline of citrulline is een aminozuur die door het lichaam zelf wordt aangemaakt en is ook gevonden in een aantal voedingsmiddelen zoals watermeloen, komkommer, cantaloupe en in het eiwit casseine die voorkomt in melk. Citrulline is verantwoordelijk voor de aanmaak van een ander aminozuur in het lichaam die arginine heet. Hiernaast is citrulline ook verantwoordelijk voor de productie van stikstofmonooxide. Deze stof is in het lichaam van belang voor de bloedsomloop.

Voordelen van citrulline voor een hoge bloeddruk

Stikstofmonooxide helpt de bloedvaten beschermen tegen klonteren. De binnenste laag van de vaten maakt stikstofmonooxide aan die de bloedvaten een soort signaal geeft om te verwijden als dat nodig is. Dit helpt de bloedsomloop in het lichaam te reguleren waardoor de bloeddruk omlaag gaat.

, , , , , ,