Warning: Illegal string offset 'singular_portfolio_taxonomy' in /home/customer/www/citrulline.be/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-functions.php on line 749

Kruiden en specerijen die bloedcirculatie verbeteren

Citrulline en stikstofmonoxide of NO’s hebben sterke overeenkomsten als het gaat om voordelen die het voor de gezondheid kan bieden. NO’s zijn moleculen in het lichaam dat als het ware boodschappen overbrengt in het lichaam. Het geeft de spieren rondom de bloedvaten bijvoorbeeld aan zich te ontspannen en dus te verwijden waardoor de bloedcirculatie verbeterd. Het activeert verder ook cellen in je immuunsysteem om je lichaam gezond te houden. Sommige kruiden en specerijen kunnen op natuurlijke wijze de hoeveelheid NO’s in het lichaam verhogen.

Ganzenvoet

Ganzenvoet is een lang kruid dat in Centraal en Zuid-Ameirka voorkomt waar het ook wel epazote wordt genoemd. Traditionele helers gebruikte de blaadjes, wortelen en bloemetjes om verkoudheden en menstruatiepijn en problemen met de urinewegen te helen. Het tot je nemen van dit kruid, werd door onderzoek bevestigd, kun je ook gebruiken om de hoeveelheid NO’s in je lichaam te verhogen. Dit kruid kan beter niet worden gebruikt gedurende de zwangerschap.

Safed Musli

Safed Musli wordt meestal in de vorm van een tonic gevonden. Bij dieren, heeft een onderzoek aangetoond, vergroot dit kruid de hoeveelheid spermacellen bij een ejaculatie en verbeterd het de erectie. Dit komt door een vergrootte bloedstroming naar de penis toe en door de rest van het lichaam wat duidt op een verhoging van het aantal NO’s in het lichaam. Ook dit product kan beter tijdens de zwangerschap niet worden gebruikt en ook niet in combinatie met andere medicatie voor erectiestoornissen.

Desmodium

Dit kruid is afkomstig uit India en wordt gebruikt als een tonic om de functie van het hart te verbeteren. Het wordt ook gebruikt als wormenkuur en voor problemen met de spijsvertering. Het kruid zo eigenschappen hebben dat infectie tegengaat en helpt ook als een spierontspanner. Ook dit kruid kan het beste tijdens de zwangerschap niet worden gebruikt.

, , , , ,