Warning: Illegal string offset 'singular_portfolio_taxonomy' in /home/customer/www/citrulline.be/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-functions.php on line 749

Hoge bloeddruk tegengaan

Arginine en citrulline zijn aminozuren. Citrulline is de voorganger in de productie van arginine. Arginine wordt op zijn beurt weer omgezet tot nitric oxide en dit stofje helpt de bloedvaten ontspannen waarbij de bloeddruk wordt verlaagd. Er wordt om die reden soms aangeraden arginine en citrulline supplementen te slikken om de bloeddruk zo te verlagen. Bij een hartconditie is het echter altijd van belang dat je je dokter raadpleegt alvorens dergelijke producten te gebruiken.

Supplementen nemen

Bij het effectief gebruiken van arginine en citrulline voor de hoge bloeddruk wordt vaak aangeraden driemaal daags maar liefst 2 tot 3 gram arginine tot je te nemen. L-arginine is de versie van arginine die door het lichaam makkelijker is op te nemen.

Voeding

Als je je ongemakkelijk voelt bij het slikken van pillen, kun je ook gewoon je dieet aanpassen naar een arginine of citrulline rijker dieet. Doe dit door bijvoorbeeld walnoten, pecannoten, bruine rijst, rozijnen, kokosnoot, kip, chocolade, mais en vlees toe te voegen aan je dieet.
Tips
Naast een gezonde voeding is het van belang dat je voldoende beweegt om een goed gewicht te behouden en je bloeddruk laag. Het is ook van belang dat je zo weinig mogelijk alcohol, koffie en sodium tot je neemt.

, , , ,