Warning: Illegal string offset 'singular_portfolio_taxonomy' in /home/customer/www/citrulline.be/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-functions.php on line 749

Dosering en timing bij het gebruik van citrulline

Citrulline speelt een grote rol in de spijsvertering en bij het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam. Hierbij worden in de lever en de nieren ammoniak en andere afvalsstoffen afgevoerd. Ook wordt citrulline gevonden in de haren, huid en cellen uit het zenuwstelsel. Citrulline wordt door het lichaam aangemaakt en kleine hoeveelheden ervan zijn te vinden in onder andere watermeloen. Als supplement wordt het vaak aangeboden als citrulline malate. Deze stof wordt door veel bodybuilders gebruikt om een langere workout mogelijk te maken door een groter uithoudingsvermogen. Ook versterkt het de bloedstroming door de spieren bij het trainen.

Om deze voordelen te bereiken wordt vaak aangeraden ongeveer een kwart tot een hele theelepel per dag te nemen. Dit staat gelijk aan ongeveer 2000 tot 6000 mg citrulline. Er wordt vaak aangeraden deze hoeveelheden over 2 tijdstippen op de dag te verdelen. Hierbij is het echter wel belangrijk dat je het op het juiste tijdstip inneemt om er het optimale uit te halen. Citrulline werkt snel waardoor het belangrijk is het vlak voor de training in te nemen. Neem het supplement dus in vlak voor uw workout, zodat de werking ervan zal pieken zodra u intensief met de workout bezig bent.

, ,