Warning: Illegal string offset 'singular_portfolio_taxonomy' in /home/customer/www/citrulline.be/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-functions.php on line 749

Citrulline vs Arginine

De aminozuren citrulline en arginine hebben bijna dezelfde werking op het lichaam, maar welk aminozuur is voordeliger voor de sporter?

Stikstofmonoxide of NO speelt in het lichaam o.a. een rol in het ontspannen van de spier rondom de aderen waardoor deze uitzetten. De bloedtoevoer in het lichaam waaronder de bloedtoevoer naar de spieren gaat zo soepeler. Dit zou helpen bij de groei van de spieren en het snel herstellen van de spieren na een zware work-out. Om NO op te wekken in het lichaam moet er een chemische reactie plaatsvinden van het aminozuur arginine en een aantal andere stoffen.

Citrulline is een aminozuur die in de lever wordt omgezet tot het aminozuur arginine. Nu rest de vraag: waarom citrulline slikken dat in het lichaam nog omgezet moet worden tot arginine als je ook direct arginine kan slikken als supplement. Toch heeft het slikken van citrulline een aantal voordelen als het met arginine wordt vergeleken.

De concentratie arginine in het lichaam is bij het slikken van arginine kleiner dan als men citrulline slikt dat later wordt omgezet in arginine. Ook heeft onderzoek aangetoond dat citrulline zich na inname langer in het lichaam bevindt dan arginine en dat de stof ook sneller door het lichaam wordt opgenomen. Bovendien worden grote hoeveelheden van citrulline door het lichaam beter getolereerd dan grote hoeveelheden van arginine. Grote inname van arginine zou kunnen leiden tot diaree.

,