Warning: Illegal string offset 'singular_portfolio_taxonomy' in /home/customer/www/citrulline.be/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-functions.php on line 749

Citrulline en arginine in voeding

Arginine en citrulline zijn twee aminozuren die een belangrijke rol spelen in de productie van stikstofmonooxide, het afvoeren van giftige stoffen in het lichaam als ammoniak en bij het behouden van een goed immuunsysteem. Als je geen fan bent van het nemen van supplementen, kun je deze twee belangrijke stofjes ook vinden in de volgende voedingsmiddelen.

Chocola en noten

Voor veel mensen goed nieuws, maar onthoud dat een teveel ervan ook niet goed is. Arginine wordt gevonden in chocola die kan bijdragen aan het verbeteren van de bloedsomloop in het lichaam. Donkere chocola met een hoog cacaogehalte bevat veel arginine. Ga dus op zoek naar chocola met een hoog percentage cacaobestanddelen.  Voor noten moet gedacht worden aan noten als amandelen en walnoten die net als chocola rijk zijn aan het aminozuur arginine.

Komkommer en meloen

Deze producten zijn natuurlijke producten die een goede bron van citrulline vormen. Vooral watermeloen staat bekend als een voedingsmiddel die geliefd is als men op zoek is naar een flinke dosis citrulline.

Lees hier een lekker recept voor een pre-workout shake waarin deze producten zitten verwerkt.

, , , , ,