Warning: Illegal string offset 'singular_portfolio_taxonomy' in /home/customer/www/citrulline.be/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-functions.php on line 749

Citrulline Algemeen

Citrulline is een essentiële aminozuur. Dit houdt in dat het aminozuur niet natuurlijk in het lichaam voorkomt, maar door middel van voeding in het lichaam moet worden opgenomen. Een aantal voedingsstoffen waarin citrulline voorkomt zijn watermeloen, rood vlees en zuivelproducten. Omdat iemand voor het verwerven van genoeg citrulline in het lichaam (met name voor gebruik van citrulline door sporters) een enorme hoeveelheid van deze voedingsmiddelen tot zich moet nemen, slikt men vaak aanvullend supplementen.

Citrulline draagt bij aan het verwijden van de bloedvaten. Hierdoor kan citrulline bijdragen aan een gezonde doorstroom van het bloed, een hoger energiepeil en het snel herstellen van de spieren na een zware work-out. Dit is goed nieuws voor sporters, maar citrulline kan bij veel meer problemen helpen zoals erectiestoornissen, hart- en vaatziekten, leveraandoeningen en bepaalde symptomen van een depressie.