Warning: Illegal string offset 'singular_portfolio_taxonomy' in /home/customer/www/citrulline.be/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-functions.php on line 749

Chocola is gezond!

Goed nieuws voor de chocoladeliefhebbers: kleine hoeveelheden pure chocolade eten, kan heel goed zijn voor de gezondheid. Chocola is afkomstig van de cacaoboom en zoals de meeste thee, wijn, fruit en groenten, zit het vol met het stofje flavonoïden wat kan helpen hart- en vaatziekten te voorkomen. Echter, het verwerken van cacao tot chocolade zorgt ervoor dat een grote hoeveelheid van de flavonoïden verloren gaat. Het is daarom het best om de chocola te kiezen die het minste is bewerkt en dat is de pure chocola.

Welke chocola moet ik kiezen?

Zoals voorheen aangegeven, dien je de chocola te kiezen die het minst is bewerkt. Dit is over het algemeen de chocola met de hoogste cacaobestandsdelen. Dit percentage cacaobestandsdelen kunt u gemakkelijk aflezen van het label waarin de chocola zit verpakt. Als je dus eens gezond (en dus met mate!) wilt snoepen, kies dan de chocola met 70% (of hoger) aan cacaobestandsdelen.

Fair trade producten

Nog een tip voor het kopen van de juiste chocola is om voor fair-trade chocola te kiezen. Deze chocola is niet alleen vrij van pesticiden en insecticiden, maar ook van (geharde) transvetten. Op de website van Max Havelaar kunt je precies vinden welke chocolasoorten niet alleen van goede kwaliteit en het minst bewerkt zijn. Je kunt ook zien welke producten het groene label van Max Havelaar hebben ontvangen.

Arginine en chocola

Arginine wordt in hoge mate gevonden in chocoladesoorten met een hoog percentage aan cacaobestandsdelen. Als je dus geen fan bent van het slikken van argininesupplementen dan kan het (met mate) snacken op pure chocola de optie voor jou zijn.

, , , , ,