Warning: Illegal string offset 'singular_portfolio_taxonomy' in /home/customer/www/citrulline.be/public_html/wp-content/themes/canvas/includes/theme-functions.php on line 749

Arginine gebruik gedurende de zwangerschap

L-Arginine is een van de bouwstenen van proteïnen ook wel aminozuren genoemd. De L in L-arginine geeft aan dat de bouwstof al verwerkt is tot een product dat door het lichaam goed kan worden opgenomen. Arginine kan veel voordelen bieden voor de gezondheid, maar in het geval van zwangerschap dien je op te passen met dit aminozuur.

Bronnen van L-arginine

L-arginine is een semi-essentieel aminozuur wat betekent dat het lichaam de grootste hoeveelheid arginine gewoon in het lichaam produceert. Echter, in sommige omstandigheden maakt het lichaam onvoldoende arginine zelf aan en kan het aanvullend eten van dierlijke producten (waarin het voornamelijk voorkomt) of het slikken van aanvullende supplementen van belang zijn. Arginine suppletie kan beter niet genomen worden in combinatie met medicijnen tegen hoge bloeddruk.

L-arginine en zwangerschap

Sommige zwangere vrouwen maken gebruik van arginine om de bloeddruk te verlagen in angst op zwangerschapsvergiftiging in de laatste maanden van de zwangerschap. Onderzoek uit de British Medical Journal heeft aangetoond dat deze serieuze aandoening vaak gepaard gaat met een argininetekort bij zwangere vrouwen Verder onderzoek moet deze hypothese nog ondersteunen.

Waarschuwing

Het onderzoek geeft aan dat het gebruik van arginine het beste werkt in de vroege fases van de zwangerschap. Voor vrouwen die te maken krijgen met zwangerschapsvergiftiging in de 28ste tot 36ste week is het niet effectief in het verlagen van de bloeddruk. Het is raadzaam altijd met je dokter te overleggen voordat je gebruik maakt van welke supplementen dan ook gedurende de zwangerschap. Het schijnt ongevaarlijk te zijn voor zwangere vrouwen om arginine voor een korte tijd te slikken, maar er is onvoldoende onderzoek bekend om vast te stellen of het nog steeds veilig is op de lange termijn.

, , ,